wie zijn wij

Over team EDEN

Wij zijn een enthousiast team van vijf studenten met verschillende studieachtergronden: Industrieel Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde, Landschapsarchitectuur en ICT. Onze gezamenlijke missie is het verduurzamen van tuinen door de nadruk te leggen op het gebruik van inheemse en geschikte planten voor de lokale natuur. Samenwerking met lokale initiatieven en gemeentes staat centraal in ons streven naar een groenere en duurzamere wereld, één tuin tegelijk. Met passie, toewijding en een focus op inheemse plantensoorten willen we positieve verandering teweegbrengen en de biodiversiteit bevorderen.

We geloven in de kracht van

Inheemse planten

Biodiversiteit en het gebruik van inheemse planten in mensen hun tuinen zijn van essentieel belang. Inheemse planten hebben de potentie je tuin een stukje mooier te maken! Ze passen harmonieus in het lokale landschap en creëren een gevoel van verbondenheid met de natuurlijke omgeving. Het observeren van lokale flora en fauna kan ook rustgevend en inspirerend zijn, wat bijdraagt aan het welzijn van mensen. Daarnaast dragen we met deze keuze bij aan een groter geheel. We stimuleren de biodiversiteit, ondersteunen het lokale ecosysteem en genieten van een prachtige en veerkrachtige buitenruimte. Het is een kleine stap die een positieve impact heeft op zowel de natuur als onze eigen leefomgeving.

Makkelijker voor jou

Inheemse plantensoorten zijn aangepast aan de lokale omstandigheden, waardoor ze beter bestand zijn tegen ziekten, plagen en extreme weersomstandigheden. Door ze te gebruiken, kunnen we de behoefte aan kunstmatige bestrijdingsmiddelen en irrigatie verminderen, wat resulteert in een meer duurzame en veerkrachtige tuinomgeving.

Beter voor de natuur

Het gebruik van inheemse planten draagt bij aan het behoud en herstel van de natuurlijke omgeving. Inheemse planten bieden voedsel en beschutting voor lokale dieren, zoals vogels, vlinders en bijen. Ze creëren een natuurlijk ecosysteem waarin verschillende soorten kunnen gedijen. Dit bevordert de biodiversiteit en helpt bedreigde diersoorten te beschermen.

Onze missie

Onze missie is het verduurzamen van tuinen en bevorderen van biodiversiteit. Als enthousiast team van multidisciplinaire studenten streven we naar innovatieve en ecologisch verantwoorde oplossingen. Samen met lokale initiatieven en gemeentes willen we bewustwording creëren, het verhaal vertellen van de lokale natuur, en inspireren tot milieuvriendelijke tuininrichting. Met passie, en focus op inheemse planten, bouwen we aan een groenere en duurzamere wereld, één tuin tegelijk.

Onze visie

Onze visie is gericht op het creëren van groene en duurzame buitenruimtes die harmonieus samengaan met de natuurlijke omgeving. We geloven in het belang van biodiversiteit en het gebruik van inheemse planten om een gezondere leefomgeving te creëren. Door middel van innovatie, samenwerking en bewustwording willen we een positieve impact hebben op zowel individuen als gemeenschappen. Onze visie reikt verder dan alleen het verduurzamen van tuinen; we streven naar een groenere wereld waarin mens en natuur in harmonie kunnen floreren.

Ons verhaal

Ons verhaal begon met vijf enthousiaste studenten, elk met een unieke studieachtergrond, die een passie deelden voor een prettige leefomgeving voor mens en natuur. Gedreven door het geloof dat zelfs kleine aanpassingen een grote impact kunnen hebben, bundelden we onze krachten en vormden we een multidisciplinair team. Inmiddels staan we in de finale van de TU/e contest op 22 juni dit jaar!